Sliedrecht | Centrum

Tablis Wonen verduurzaamt 498 woningen in het centrum van Sliedrecht. De woningen worden comfortabeler en energiezuiniger. Omdat we in Nederland de komende jaren overstappen op duurzame energie, moeten we ook andere keuzes maken voor het verwarmen van onze woningen. In Sliedrecht willen we zoveel mogelijk woningen aansluiten op het warmtenet, ook deze 498 woningen. Om de woningen comfortabel warm te krijgen, moeten de woningen goed geïsoleerd zijn en minimaal het energielabel B hebben. Tablis Wonen gaf Zwaluwe Bouw vrijdag 4 maart 2022 opdracht de werkzaamheden daarvoor uit te gaan voeren.

Een klankbordgroep met betrokken bewoners
Natuurlijk is het belangrijk dat de bewoners van de 498 portiek- en beneden/bovenwoningen meedenken en meepraten. Daarom is er een klankbordgroep gevormd met enthousiaste bewoners die de huurders vertegenwoordigen. De leden van de klankbordgroep praten én denken mee in de planontwikkeling en ze informeren Tablis Wonen en Zwaluwe Bouw over de wensen en ideeën vanuit de bewoners. Wij vinden het heel belangrijk dat de bewoners betrokken zijn bij het project.

Bewonersinformatie & nieuwsbrieven
De bewoners worden op de hoogte gehouden van de werkzaamheden door Tablis Wonen en Zwaluwe Bouw. Dat kan persoonlijk of door de nieuwsbrieven.
Klik hier om naar een overzicht met alle publicaties te gaan.

 

Jul32024

Gezellig samenzijn met bewoners Sliedrecht Centrum

Op 3 juli hadden we fijne en goede gesprekken met de bewoners van het project Sliedrecht Centrum. Het was een moment om de vakantie van de aannemer in te luiden met een hapje en drankje. Er was een gezellige groep mensen aanwezig. Bedankt voor uw aanwezigheid!

Jul12024

Wist u dat ....

 

  • Zwaluwe Bouw op 1 juli 2024 400 woningen energiezuinig heeft gemaakt;
  • we in het najaar de laatste 100 woningen in dit project energiezuinig maken;
  • we op 1 juli de eerste 50 woningen op het warmtenet hebben aangesloten;
  • in het najaar van 2024 nog eens 200 woningen worden aangesloten;
  • de overige 250 woningen in 2025 volgen.
Jan2024

Fijn dat u er was tijdens de informatiemomenten!

Tijdens de inloopmomenten voor de bewoners van een aantal woningen aan de Prof. Lorentzlaan hadden we goede gesprekken. De bewoners stelden onder andere vragen over de aanleg van het warmtenet in de woning en de tijdsduur van de werkzaamheden.  Medewerkers van HVC en Tablis Wonen beantwoordden de vragen. We vonden het fijn dat we de bewoners weer hebben ontmoet.

Jan2024

Inloopmoment Pr. Lorentzlaan 24 tot en met 46

Vandaag, donderdag 11 januari, zijn er twee inloopmomenten voor de bewoners van de Prof. Lorentzlaan 24 tot en met 46. Zij zijn voor deze bijeenkomst uitgenodigd. Bewoners kunnen al hun vragen stellen over de aansluiting op het warmtenet, de werkzaamheden daarvoor en ze kunnen een inschatting laten maken van het termijnbedrag.

okt2024

Geveltuintjes

De beneden/bovenwoningen aan de Dr. Schaepmanstraat, Prof. K. Onneslaan, Prof. Lorentzlaan, Rembrandtlaan en P.C. Hooftlaan maken we duurzamer. Deze woningen zijn ook een onderdeel van het project Sliedrecht Centrum. We maken de woningen niet alleen duurzamer, maar we denken we aan de woonomgeving zodat deze ook bijdraagt aan een fijner
klimaat. En daarom maakten we tijdens de Klimaatweek geveltuintjes bij deze woningen. Een groenere omgeving zorgt voor meer beschutting en voedsel voor bijen, vogels en vlinders.
Ook kan het regenwater beter weglopen. En natuurlijk niet onbelangrijk, het maakt de straat ook gewoon gezelliger.

Tijdens de Nationale Klimaatweek konden bewoners zich aanmelden om gratis planten, worteldoek of boomschors op te halen. Ze konden dat ook meteen laten planten en aanleggen door de medewerkers van de Moestuin Sliedrecht.

Mevrouw Marcelis vond het een leuke actie. “Ik heb er gebruik van gemaakt, want ik zag er best tegenop om plantjes in het tuintje te zetten. Gelukkig kreeg ik nu een aantal planten en die werden er ook nog eens door medewerkers van de Moestuin in gezet. In het voorjaar zie ik natuurlijk pas echt hoe het is geworden. Ik vind het ook zo leuk dat mijn buurjongen heeft meegedaan. Het maakt het toch allemaal wat fleuriger. Net zoals in het plantsoen hiervoor daar geniet ik zo van. In het voorjaar en de zomer waren er mooie bloemen waar veel vlinders op af kwamen. Dat is echt genieten!”

okt2022

Start werkzaamheden

Zwaluwe Bouw is gestart met de werkzaamheden aan de woningen in de Professor Lorentzlaan. Zwaluwe Bouw vervangt de kozijnen, isoleert de zolders, passen de ventilatiesystemen aan en behandelen de kelderkasten zodat deze vochtwerend zijn.  Allemaal maatregelen om de woning te verduurzamen.

Mooi nieuws is dat de huurverhoging van 16 euro per maand komt te vervallen. Dit geldt voor alle woningen in dit project. De jaarlijkse huurverhoging per juli 2023 gaat wel gewoon door.

Ander goed nieuws is dat dit project mensen baankansen biedt
Het is mogelijk om in uw wijk in gesprek te gaan over baankansen.

Wilt u meer weten over werken in de energietransitie? Of lijkt het u leuk om mee te werken aan de werkzaamheden in Sliedrecht?

Neem dan contact op met Dianne Dijkstra. Zij is elke woensdag aanwezig in de wijk en gaat graag met u in gesprek. Zij is bereikbaar op telefoonnummer 06 126 118 67 of via de email op de.dijkstra@dordrecht.nl.