Ik heb een nieuwe woning

Van harte gefeliciteerd met uw nieuwe woning. Het is belangrijk dat u een aantal zaken goed regelt als u in uw nieuwe woning gaat wonen. Deze zaken hebben wij voor u op een rijtje gezet.

Gas en elektriciteit Neem voor het aansluiten van gas en elektriciteit zo snel mogelijk contact op met een energieleverancier.
Water Als water niet bij de huur zit inbegrepen, dan neemt u contact op met Drinkwaterbedrijf Oasen. U kunt uw verhuizing digitaal of telefonisch doorgeven.
Huurgeiser/boiler Als er in uw nieuwe woning een huurgeiser of -boiler aanwezig is, meldt u deze aan bij Eneco.
Centrale antenne De vaste aansluiting voor ontvangst van radio en televisie loopt via Ziggo.
Burgerzaken Als u in de woning gaat wonen, moet u zich binnen vijf dagen inschrijven bij de gemeente, afdeling Burgerzaken. Voor meer informatie kijk op de website van de gemeente Sliedrecht of  Molenlanden.
Woonkeus Uw inschrijving bij Woonkeus Drechtsteden vervalt na acceptatie van een woning. U krijgt binnen twee weken na ondertekening van de huurovereenkomst bericht via mail met de vraag of u zich opnieuw wilt inschrijven als woningzoekende. Dat is mogelijk met behoud van inschrijfpunten, de punten van de woonduur vervallen. Ook moet u opnieuw inschrijfkosten betalen. Meer informatie leest u op woonkeus.nl
Woongaard Uw inschrijving bij Woongaard vervalt na acceptatie van een woning. Wilt u zich opnieuw inschrijven als woningzoekende? U kunt zich registeren via woongaard.com.

 

Tips
We hebben ook nog een aantal tips voor als u bepaalde zaken wilt veranderen in uw woning, het wonen in een portiekwoning of een flat of in een woning met een tuin.

Klussen Als u uw woning wilt veranderen, informeer dan altijd bij ons wat mogelijk is en aan welke voorwaarden veranderingen moeten voldoen. Lees ook de folder Uw woning veranderen of verbouwen.
Behang verwijderen Voordat u opnieuw wilt gaan behangen, moet de oude behanglaag misschien worden verwijderd. Wij wijzen u erop dat dit met een stoomapparaat moet gebeuren. Wanneer behang op een andere manier wordt verwijderd, bijvoorbeeld steken, dan zijn reparaties aan het stucwerk voor eigen rekening.
Bovenwoning en portiekflat Wilt u in uw bovenwoning laminaat of zeil dan moet u dat bij ons aanvragen via een klusaanvraagformulier. In verband met de gehorigheid van de woningen gelden er namelijk voorschriften voor de ondervloeren om geluidsoverlast te voorkomen.
Portiekflat De huurders van de portiekflats maken gezamenlijk, om de beurt, de portiek schoon. Het is belangrijk mee te doen in het schoonmaaksysteem, zodat de portiek leefbaar en schoon blijft. Goed wonen = samen doen!
Flat Huurders van een flat zijn verantwoordelijk voor het schoonhouden van de galerij. Dit houdt in de galerijvloer, de ramen, de goten, de balustrade en het spinragvrij houden van het plafond.
Tuinen Een tuin moet onderhouden worden door de huurder. Dat houdt in dat de tuin onkruidvrij is en dat er regelmatig grasgemaaid wordt en dat heggen en bomen worden gesnoeid. Ook bent u als huurder verantwoordelijk voor het onkruid vrijhouden van de brandgang achter uw tuin. Meer lezen? Lees de folder Een huis met een tuin.