Ik zoek een woning

Tablis Wonen verhuurt ruim 4600 woningen in Sliedrecht en Molenlanden (Bleskensgraaf, Brandwijk, Goudriaan, Molenaarsgraaf, Ottoland, Oud-Alblas en Wijngaarden).

Een huurwoning in Molenlanden zoeken en vinden? Dat doet u op www.woongaard.com. Daar schrijft u zich in, vindt u alle informatie die u als woningzoekende nodig heeft en zoekt u naar een woning.
Zoekt u een woning in Sliedrecht ga dan naar www.woonkeus.nl. Ook daar schrijft u zich in en vindt u alle informatie die u nodig heeft voor het zoeken en vinden van een huurwoning. Schrijft u zich in als woningzoekenden bij Woonkeus en/of Woongaard, dan is het belangrijk dat u bij de inschrijving de juiste gegevens, zoals uw inkomen, gezinssamenstelling en leeftijd, opgeeft. Deze gegevens bepalen voor welke woning u in aanmerking komt.

Vragen?
Hieronder staan de meest gestelde vragen over het zoeken van een woning in Sliedrecht en Molenlanden. Staat uw vraag er niet bij, neem dan contact op met woonkeus of woongaard.

Hoe wijzig ik mijn gegevens als woningzoekende bij Woonkeus of Woongaard?

U logt in bij Woonkeus of Woongaard. In uw persoonlijk profiel past u uw gegevens aan. Het is belangrijk uw gegevens actueel te houden en dat uw gezinssamenstelling en inkomen kloppen. Deze informatie is door het passend toewijzen bepalend bij het toewijzen van een woning. Bij problemen met het wijzigen van uw gegevens neemt u contact op met Woonkeus of Woongaard.

Hoe kan ik mij uitschrijven als woningzoekende bij Woonkeus of Woongaard?

Als u met een automatische incasso betaalt, informeert u Woonkeus of Woongaard schriftelijk dat u zich wilt uitschrijven als woningzoekende. Als u op een andere manier betaalt, vervalt de inschrijving automatisch door niet te betalen.

Wat kost het om je als woningzoekende te registreren bij Woonkeus of Woongaard?

De kosten voor inschrijving zijn voor Woonkeus € 20,00  (2021) en Woongaard € 25,00 (2020).
De jaarlijkse verlenging kost bij Woonkeus € 15,00 (2021) en bij Woongaard € 10,00 (2020).

Vanaf 1 februari 2022 betaalt u geen verleningskosten meer bij Woongaard.

Word ik uitgeschreven als woningzoekende als ik een woning accepteer?

Ja, als u een woning accepteert vervalt uw inschrijving. Wilt u wel ingeschreven blijven, dan betaalt u opnieuw inschrijfkosten en passen we uw woonduurpunten aan. Kijk voor meer informatie op Woonkeus of Woongaard.

Welke gegevens heb ik nodig om mij in te schrijven als woningzoekende?

Als u zich inschrijft als woningzoekende heeft u uw persoonsgegevens en uw huishoudinkomen nodig. Uw huishoudinkomen staat vermeld op de inkomensverklaring van de Belastingdienst. Als u met meerdere personen wilt verhuizen, dan telt het gezamenlijke huishoudinkomen. Het inkomen van kinderen, ongeacht de leeftijd, hoeft u niet in te vullen. Kijk voor meer informatie voor woningzoekenden op Woonkeus (voor wonen in Sliedrecht) of Woongaard (voor wonen in Molenlanden).

Waarom heeft Woonkeus of Woongaard mij uitgeschreven als woningzoekende?

Daar kunnen meerdere redenen voor zijn. U wordt uitgeschreven als woningzoekende als u een woning heeft geaccepteerd. U ontvangt dan wel een e-mail waarin u wordt geinformeerd hoe u heringeschreven kan worden. Als u de inschrijf- of verlengingskosten niet op tijd betaalt, wordt u uitgeschreven. Voor meer informatie over uw uitschrijving kunt u het beste contact opnemen met Woonkeus (voor wonen in Sliedrecht) of Woongaard (voor wonen in Molenlanden).

Mijn woning wordt gesloopt. Moet ik mij inschrijven als woningzoekende?

Ja, als u naar een andere huurwoning wilt verhuizen, moet u ingeschreven staan als woningzoekende.