Woonplezier

Plezierig wonen, dat willen we allemaal. In Nederland wonen en leven we dicht op elkaar. We hebben allemaal buren en dat heeft meestal voordelen, maar soms ook nadelen. Buren helpen elkaar vaak als het nodig is. Maar het kan ook gebeuren dat buren last hebben van elkaar. Om plezierig samen te wonen, is het belangrijk rekening met elkaar te houden zodat irritaties worden voorkomen. Goed wonen = samen doen!

Een tip: leer uw buren kennen
Stel uzelf voor aan uw buren als u ergens gaat wonen. Maak eens een praatje over de heg of op de galerij. Wie zijn buren kent, accepteert meer van hen. Bovendien houden bewoners automatisch meer rekening met een buurman of- vrouw die zij kennen.

Folder Woonplezier
In de folder Een plezierige woonomgeving van Tablis Wonen staat veel informatie over het plezierig wonen en het voorkomen van overlast. Maar ook wat u kunt doen als u overlast ervaart van uw buren of buurtgenoten.

Buurtbemiddeling gemeente Molenlanden
In de gemeente Molenlanden kunnen bewoners bij conflicten met hun buren contact opnemen met Buurtbemiddeling ElkWelzijn. Voor inwoners van Sliedrecht is dat Buurtbemiddeling De Sociale Basis. Getrainde vrijwilligers, de buurtbemiddelaars, luisteren naar het verhaal van beide partijen. Ze geven geen oordeel en zijn neutraal. De buurtbemiddelaars begeleiden het contact tussen de buren.

Meest gestelde vragen over overlast
Hieronder vindt u de meest gestelde vragen over overlast. Staat uw vraag er niet bij, gebruik dan de zoekfunctie op onze website en u vindt snel het antwoord op uw vraag.