Ik ben huurder

U huurt een woning van Tablis Wonen in Sliedrecht of Molenlanden. Bij het huren van een woning komt best wel het een en ander kijken. Misschien wijzigt uw gezinssituatie, wilt u gaan klussen in uw woning, heeft u schade aan uw woning, wilt u de huur opzeggen of heeft u vragen over de servicekosten of huurbetaling?

Hieronder staan de meest gestelde vragen over het huren van een woning. Staat uw vraag er niet bij, gebruik dan de zoekfunctie op onze website en u vindt snel het antwoord op uw vraag.

Hoe zeg ik mijn huur op?

De huur opzeggen kan op de volgende manieren:
– via Mijn Tablis Wonen: Uw woonzaken zó geregeld!
–  via dit online formulier;
– of u vult het huuropzeggingsformulier in en stuurt dit op naar Tablis Wonen;
– u stuurt een e-mail naar info@tabliswonen.nl.

 

Hoe kan ik de huur van de woning van een overleden familielid opzeggen?

Als er geen medehuurders of andere personen zijn die de huur voortzetten, dan eindigt de huurovereenkomst automatisch aan het einde van de tweede maand na overlijden van de huurder. De erfgenamen mogen de huurovereenkomst een maand eerder beëindigen. U kunt de huur van de woning dan opzeggen op de volgende manieren:

De huur opzeggen kan op de volgende manieren:
– via Mijn Tablis Wonen: Uw woonzaken zó geregeld!
–  via dit online formulier;
– of u vult het huuropzeggingsformulier in;
– u stuurt een e-mail naar info@tabliswonen.nl.

Let op: wij hebben ook een kopie van de akte van overlijden nodig. Deze ontvangen wij graag per email of post.

Kan iemand anders mijn huur opzeggen?

Nee, alleen de huurder die de huurovereenkomst heeft getekend kan de huur opzeggen. Als de huurovereenkomst ook is ondertekend door een medehuurder dan tekenen beide huurders voor de huuropzegging.

Op welke dag kan ik de huur opzeggen?

Dat kan iedere dag. De wettelijke opzegtermijn is minimaal een maand. De laatste huurdag moet wel een werkdag zijn. Voorbeeld: u zegt uw huur op op 13 juli, dan is de einddatum 13 augustus. Valt deze datum in een weekend of op een feestdag dan geldt de eerstvolgende werkdag.

Kan mijn partner medehuurder worden als wij samenwonen dus zonder dat wij getrouwd zijn of een geregistreerd partnerschap hebben?

Ja, dat kan. Hier zijn wel regels voor:

  • Uw partner woont minimaal 2 jaar samen met u in de woning en u kunt dit aantonen met een uittreksel uit de Basisregistratie Personen (BRP).
  • Uw partner betaalt samen met u de kosten van de huishouding en u kunt dit aantonen met bijvoorbeeld gezamenlijke verzekeringen, rekeningen, etc.
  • U heeft de bedoeling om samen in de woning te blijven wonen.
  • Uw partner heeft voldoende inkomen om de huur te kunnen betalen.
  • Het medehuurderschap wordt niet aangevraagd om uw partner tot hoofdhuurder te maken.

Om dit aan te vragen, vult u het formulier aanvraag medehuurder in.

Wat moeten wij doen als een van ons in de woning blijft wonen nu we gaan scheiden?

Bij echtscheiding of bij beëindiging van het geregistreerd partnerschap bepaalt u zelf, al dan niet met tussenkomst van de rechter, wie de woning blijft bewonen. Het is nodig dat u dit aan ons doorgeeft. U informeert ons over de scheiding of het uit elkaar gaan door het formulier opzegging medehuurder in te vullen en te ondertekenen. Omdat wij de gegevens van beide huurders willen controleren, vragen wij u vriendelijk het formulier op ons kantoor in te leveren.

Waarover kan ik contact opnemen met de Huurcommissie?

Als u van mening verschilt met Tablis Wonen over bijvoorbeeld de huurprijs of het onderhoud van uw woning, de servicekosten of andere kosten dan kunt u contact opnemen met de Huurcommissie.

Heb ik recht op een vergoeding als ik tijdelijk geen warm water of stroom heb?

Wij hebben de verplichting om een kapotte installatie zo snel mogelijk te repareren. Doen wij dit niet dan kunt u bij ons om een vergoeding vragen. Wij mogen dit verzoek afwijzen als wij vinden dat we het wel zo snel mogelijk hebben hersteld.
Bent u het daar niet mee eens, dan kunt u de Huurcommissie inschakelen.