Sliedrecht Oost | verduurzaming 217 woningen

In Sliedrecht Oost gaan we in 2023 aan het werk om 217 woningen energiezuinig te maken en aan te sluiten op het warmtenet. Het betreft huurwoningen in De Stobbe, Hoepel, Stormrand, De Horst, Karekietstraat, Vinkenstraat, Merelstraat, Ganzenstraat, Rietzangerstraat en De Savornin Lohmanlaan. We gaan de 217 woningen energiezuinig maken en aansluiten op het warmtenet. Daarvoor gaan we in de woningen een aantal aanpassingen doen.

Belangrijke momenten
Hieronder vindt u een overzicht met belangrijke momenten en informatie op volgorde.

Nieuwsberichten
Als er nieuws is, ontvangen de bewoners een nieuwsbericht. De nieuwsberichten kunt u ook hier lezen.

Een mooi, plezierig en groen Sliedrecht
Daar werken we met de gemeente Sliedrecht en HVC aan door onder andere de aanleg van een warmtenet. In deze video vertelt wethouder Ton Spek u meer over het warmtenet in Sliedrecht en waarvoor we dat doen.

Heeft u nog vragen, neem dan contact met ons op.
Wij beantwoorden uw vragen graag.

okt2023

Bewonersinformatieboekje De Horst

Van onze huurders ontvingen wij goede vragen. De vragen en antwoorden plaatsten we al op onze website. Nu hebben we de vragen ook verwerkt in het bewonersinformatieboekje en samen met foto’s en afbeeldingen is de informatie nu duidelijker. De bewoners van de Horst ontvingen deze week het aangepaste boekje.

aug252023

Informatie voor bewoners van De Horst

Op het voorstel voor groot onderhoud en verduurzaming ontvingen wij belangrijke vragen.
We hebben van alle vragen en de antwoorden een document gemaakt.
De Horst – vragen van bewoners en de antwoorden – samenvatting
De Horst – vraag en antwoorden – totaal
De Horst – werk in de woning

Heeft u nog vragen, neem dan contact met ons op.
Wij beantwoorden uw vragen graag.

mrt202023

Ondertekening overeenkomst Tablis Wonen en BM Van Houwelingen

Om de 217 woningen energiezuiniger te maken en aan te sluiten op het warmtenet gaan we samenwerken met aannemer BM Van Houwelingen. Op maandag 20 maart ondertekenden Liesbeth Marchesini en Lotte van Houwelingen de bouwteamovereenkomst. In die overeenkomst staan de afspraken die we met elkaar maakten voor het project.  Bij de ondertekening waren ook aanwezig van Tablis Wonen Marc Schipper en Arnold Schep en van BM Van Houwelingen  Peter van Leeuwen en Walter Bijl. We kijken uit naar de goede samenwerking!

Jan132023

Informatieavonden Sliedrecht Oost

Op 9 en 11 januari organiseerden we twee informatieavonden voor de bewoners van 217 huurwoningen in Sliedrecht Oost. De huurders ontvingen hiervoor een persoonlijke uitnodiging. We vonden het prettig dat we een aantal bewoners persoonlijk spraken over de plannen die we met deze woningen hebben: energiezuinig maken en aansluiten op het warmtenet. Daarvoor gaan we in de woningen een aantal aanpassingen doen. Ook in de straten gaan er werkzaamheden plaatsvinden.

We hopen in september 2023 met de werkzaamheden te starten. Onze projectleider Arnold Schep vertelde de aanwezigen over de voorlopige plannen, de verdere uitwerking van deze plannen en wat dat voor de bewoners inhoudt. Ad Smits, accountmanager van HVC, informeerde de aanwezigen over het warmtenet.

Woont u in deze wijk en kon u niet bij de informatieavond zijn?
– De presentatie kunt u hier teruglezen.
Hier vindt u een overzicht van de gestelde vragen én de antwoorden daarop.

Als u nog vragen heeft, kunt u die per mail stellen (sliedrechtoost@tabliswonen.nl). Wij beantwoorden uw vragen graag. Ook kunt u zich nog aanmelden voor het huurderspanel.