Huuraanpassing 2023

Woningcorporaties mogen van de overheid de huur van een sociale huurwoning dit jaar met maximaal 3,1% verhogen en inkomensafhankelijke huurverhoging toepassen. Voor vrije sectorwoningen mag de huur met maximaal 4,1% worden verhoogd. Mede door de inbreng van SLiM Wonen besloten we voor de sociale huurwoningen om verschil te maken in de huurverhoging op basis van het energielabel. Ook passen we geen inkomensafhankelijke huurverhoging toe. Voor de vrije sectorwoningen wordt de huur met 3,6% verhoogd. De huurverhoging is minder dan de overheid toestaat.

Tablis Wonen verhoogt de huur van sociale huurwoningen in 2023 op basis van het energielabel met 1,5% of 2,6%
Voor woningen met energielabel A tot en met D wordt de huur verhoogd met 2,6% en voor woningen met energielabel E tot en met G 1,5%. Tablis Wonen past geen inkomensafhankelijke huurverhoging toe. Het energielabel van uw woning vindt u op Mijn Tablis Wonen of op www.energielabel.nl.

De nieuwe huurprijs geldt vanaf 1 juli 2023
Alle huurders ontvangen een specificatie van de oude en de nieuwe huur. Als u een automatische incasso heeft, dan hoeft u niets te doen. Als u de huur via een betaalopdracht betaalt dan moet u het huurbedrag op tijd aanpassen. Als iemand anders dat voor u betaalt, geef dan tijdig de nieuwe huur door.

De stijgende prijzen zorgen voor veel onzekerheid
Daar zijn wij ons van bewust. Heeft u moeite om de huur te betalen? Neem dan contact met ons op. Samen bekijken we dan welke mogelijkheden er zijn om de huur te betalen.

Meer informatie over de huuraanpassing 2023:
huurprijscheck zelfstandige woningen per 1 juli 2023
Meest gestelde vragen
Informatie over het bezwaar maken tegen de huurverhoging

Vragen?
Als u vragen heeft, neem dan contact met ons op. Wij beantwoorden uw vragen graag.