Tablis Wonen omarmt De Isolatie Uitdaging

Tablis Wonen omarmt het initiatief van drie Utrechtse woningcorporaties: De Isolatie Uitdaging, ieder huis een nieuwe jas. Partners en organisaties worden uitgedaagd innovatieve oplossingen te bedenken voor gevelisolatie. Een goede gevelisolatie is de eerste stap naar woningen met een CO2-neutrale energievoorziening die ook geschikt is voor andere warmtebronnen. De organisaties met de beste oplossingen krijgen de kans hun oplossing te testen of toe te passen in woningen van de deelnemende woningcorporaties, waaronder de woningen van Tablis Wonen.

Waarom De Isolatie Uitdaging?
De Utrechtse woningcorporaties hebben net zoals Tablis Wonen hoge duurzaamheidsambities. Een belangrijk onderdeel daarvan is het isoleren van sociale huurwoningen. Die isolatie is een noodzakelijke eerste stap op weg naar een woningvoorraad met een CO2-neutrale energievoorziening in 2050 die ook geschikt is voor andere warmtebronnen. De huidige materialen en technieken voor gevelisolatie zijn ingrijpend. Ze geven veel overlast voor onze bewoners, zijn niet milieuvriendelijk en hebben niet voldoende isolatiewaarde. Ook zijn de kosten voor oplossingen met een hoge isolatiewaarde nog erg hoog. Om daarin te verbeteren en echt te kunnen opschalen, is innovatie hard nodig. De deelnemende woningcorporaties denken dat het anders kan en dagen partners en andere organisaties uit!

Sympathisant, wat houdt dat in?
Een goed concept biedt een verduurzamingsoplossing voor vele woningen. Daarom bundelen we de krachten! De drie Utrechtse woningcorporaties geloven dat de opgave samen sneller en beter aangepakt kan worden.  Daarom zijn ook Tablis Wonen en andere woningcorporaties betrokken bij De Isolatie Uitdaging. Wij zijn sympathisant van De Isolatie Uitdaging: de winnende oplossingen worden ook in woningen van de sympathiserende corporaties getest en/of toegepast.

Meer weten over De Isolatie Uitdaging
Meer informatie over De Isolatie Uitdaging vindt u op www.isolatieuitdaging.nl.