Rookmelders

Veilig wonen is belangrijk! Daarom controleren we in onze woningen de al aanwezige rookmelders en als het nodig is plaatsen we rookmelders bij. Rookmelders zijn belangrijk. Ze waarschuwen u voor brand als u het zelf niet in de gaten kunt hebben, bijvoorbeeld als u slaapt of als u in een andere kamer bent.

Rookmelders in uw woning
Het gaat om veel woningen, daarom pakken we dat per wijk of woongebouw aan. De huurders ontvangen vooraf een brief waarin staat vermeld dat een medewerker van Tablis Wonen of Verhoef EMC bij hen langs komt voor de rookmelders. Deze medewerkers legitimeren zich altijd. Vertrouwt u het niet, bel dan altijd eerst Tablis Wonen, voordat u iemand binnenlaat. Als de bewoners niet thuis zijn, vinden zij een kaartje in de brievenbus. Daarop staat wat de bewoners kunnen doen om alsnog te rookmelders te laten controleren en/of bij te plaatsen.

Tip! Uw inboedelverzekering
We hopen natuurlijk dat u nooit te maken krijgt met een woningbrand. Maar helaas kan het altijd gebeuren. Het is daarom belangrijk dat u een inboedelverzekering afsluit. Heeft u geen inboedelverzekering dan is het regelen van (tijdelijke) huisvesting na een brand en de ontstane schade in de woning helemaal voor uw eigen rekening. U moet dit zelf regelen. Heeft u nog geen inboedelverzekering? Sluit deze dan alsnog af. Hiermee voorkomt u een hoop zorgen op het moment dat u te maken krijgt met een woningbrand.

Belangrijk om te weten
Vanaf 1 juli moeten er in alle woningen in Nederland rookmelders hangen. Wij begonnen begin 2021 met het plaatsen van rookmelders. Een groot deel van onze woningen heeft nu rookmelders. Het kan zijn, dat we nog niet bij u zijn geweest. Onze collega of Verhoef EMC komt dan nog bij u langs.