Nieuw pand voor Sociaal team Sliedrecht

Vrijdag 26 januari ondertekenden de directeur-bestuurder van Tablis Wonen – Liesbeth Marchesini – en wethouder Visser het huurcontract voor het Bonkelaarplein. Hiermee gaat de grote wens van de gemeente Sliedrecht – één toegang voor alle inwoners van de gemeente Sliedrecht voor vragen over opvoeding, ondersteuning en zorg – in vervulling. Het Sociaal team Sliedrecht zal medio 2018 in het pand aan het Bonkelaarplein gehuisvest worden.

Gebruik belangrijker dan bezit
Marchesini: “Voor Stichting Waardeburgh – de vorige huurder – was het pand te groot geworden en door de komst van het Sociaal team Sliedrecht hebben wij een passende nieuwe invulling van dit grote, mooie pand aan het Bonkelaarplein’. Wethouder van Rekom: “Vanuit onze vastgoedstrategie vinden wij ‘gebruik belangrijker dan bezit’. Het huren van dit pand van onze maatschappelijke partner Tablis Wonen onderschrijf ik dan ook van harte”.

Laagdrempelige toegang
De centrale ligging van het pand is een grote pré. Daarnaast was ook de wens om de inrichting en uitstraling van het pand laagdrempelig te laten zijn. Daarom heeft 360 Design Group samen met een vertegenwoordiging van de gebruikers een ontwerp gemaakt (zie foto bijlage). Wethouder Visser: “Ik ben heel blij met het ontwerp en vooral op de manier waarop deze tot stand is gekomen. In goede harmonie is met elkaar gezocht naar mogelijkheden om het maximale uit het pand te halen en recht te doen aan de ambitie die we met elkaar hebben: een herkenbare en laagdrempelige toegang voor al onze inwoners én een pand dat onze professionals optimaal in hun werkzaamheden faciliteert.”