Modernisering en verduurzaming 10-hoog flats Sliedrecht

Tablis Wonen gaat met Constructif samenwerken aan de verduurzaming van de 400 huurwoningen in de Valkhof, Havik en Sperwer, ook bekend als de 10-hoogflats. Naast de werkzaamheden in en aan de woningen laat Tablis Wonen ook de uitstraling van de flats aanpakken door Constructif. Het resultaat zal een meer eigentijds woongebouw zijn waar de bewoners plezierig wonen in een modern en duurzaam thuis.

Selectieproces
Na een uitgebreid en zorgvuldig selectieproces heeft Tablis Wonen voor dit project gekozen voor Constructif. Constructif is een bedrijf met veel ervaring op het gebied van verbouwen, verduurzamen, renoveren, transformeren en onderhouden van bestaand vastgoed. Hierbij vindt Constructif het heel belangrijk om te werken met een sociaal hart, zij komen ten slotte bij mensen thuis als de werkzaamheden worden uitgevoerd. De vaklieden van Constructif worden daarom getraind op gastvrijheid en hartelijkheid en ze hebben eigen woonconsulenten die tijdens het project het aanspreekpunt zijn voor de bewoners. Liesbeth Marchesini, directeur-bestuurder van Tablis Wonen is enthousiast over dit project. “Ik kijk er naar uit dat onze huurders straks plezierig wonen in een gemoderniseerde, geïsoleerde en gasloze woning”, aldus Marchesini.

In gesprek met de bewoners
Vorig jaar deed Tablis Wonen een oproep aan de bewoners zich aan te melden om mee te praten en te denken over de toekomst van hun woongebouw. De bewonersvertegenwoordiging bestaat op dit moment uit een aantal bewoners van de Havik (klankbordgroep) en de bewonerscommissie Valkhof. Met elkaar zijn zij de gesprekspartners namens de bewoners voor Tablis Wonen tijdens het gehele project. Binnenkort gaan medewerkers van Constructif in gesprek met de bewoners om hen te informeren over de werkzaamheden en wat dat voor hen betekent. Ook kunnen de bewoners dan een modelwoning bekijken en hun vragen stellen.

Warmtenet
In de wijk waar de 10-hoogflats staan komt ook het warmtenet. De werkzaamheden zijn inmiddels in volle gang. De Valkhof, Sperwer en Havik hebben een collectieve verwarming. De huidige collectieve cv-installaties worden vervangen door een individuele warmte-unit van HVC.