Informatie over werkzaamheden 10-hoog flats voor leerlingen OBS De Wilgen

Op OBS De Wilgen stond op donderdag 28 oktober de schooldag in het teken van de onderhouds- en verduurzamingswerkzaamheden die Constructif in opdracht van Tablis Wonen uitvoert aan de 10-hoog flats Valkhof, Havik en Sperwer. Deze flats staan in de buurt van de school. In samenwerking met de schoolleiding werd door Constructif en Tablis Wonen een leerzaam programma opgesteld. Alle leerlingen kregen informatie over de werkzaamheden, het warmtenet, de beroepen in de bouw en/of de veiligheid rondom de werkzaamheden.

Voor iedere groep informatie
De leerlingen van groep 1 en 2 kregen een kleurplaat met afbeeldingen uit de bouw en kleurpotloden. Op basis van de kleurplaat, waar ook de flat op stond, kon de leerkracht meer over dit onderwerp vertellen. Voor de leerlingen uit groep 3 en 4 stond er in de middag een vrachtwagen bij de school. De instructeur vertelde over de dode hoek en wat de kinderen moeten doen als ze een vrachtwagen zien. De kinderen waren onder de indruk van de grootte van de vrachtwagen en wilden er alles over weten.

Voor de groepen 5, 6, 7 en 8 was er een workshop. De leerlingen kregen te horen én te zien wat voor werk er wordt gedaan en waarom. Zij weten nu dat de woningen aangesloten worden op het warmtenet, dat daar wel wat voor gedaan moet worden in de woningen en dat de woningen daarna voorbereid zijn op een aardgasvrije toekomst. Zij kregen ook informatie over de verschillende beroepen in de bouw. Dat is zeker voor de leerlingen uit groep 7 en 8 goed om te weten. Zij denken tenslotte al na over naar welke middelbare school zij straks willen. Een rondje langs de werkzaamheden was indrukwekkend en de leerlingen stelden allerlei vragen.

Goed initiatief om leerlingen te informeren over veiligheid en een duurzame toekomst
Mevrouw Bor, directeur van OBS De Wilgen is enthousiast over deze dag. “Ik vond het een goed initiatief van Constructif en Tablis Wonen om deze dag te organiseren. Het is goed dat de leerlingen weten waarom er gewerkt wordt aan de flats en dat duurzame woningen belangrijk zijn voor een aardgasvrije toekomst.  Fijn is dat de leerlingen ook over hun eigen toekomst kunnen nadenken. Misschien willen zij wel in de bouw gaan werken nu zij al een beetje weten wat voor beroepen daar allemaal nodig zijn”. Constructif en Tablis Wonen hebben ook contact opgenomen met de andere basisschool in de omgeving en hopen daar begin volgend jaar de leerlingen te informeren over de bouwactiviteiten rondom de flats.

De 10-hoogflats in de nabije toekomst aangesloten op het warmtenet Sliedrecht
De 10-hoogflats worden aangesloten op het warmtenet van HVC en daarvoor verduurzaamt Tablis Wonen de woningen. De werkzaamheden die nodig zijn om de woning te kunnen aansluiten op het warmtenet voert Constructif uit in opdracht van Tablis Wonen. Zo worden onder andere deuren en ramen vervangen, de isolatie verbeterd, ventilatieroosters en mechanische ventilatie aangebracht, nieuwe radiatoren geplaatst en krijgt de flat een andere uitstraling.