Het Nieuwe Wonen zoekt vrijwilligers met hart voor duurzaamheid

Tablis Wonen en Lek en Waard Wonen gaan de huurders in Molenlanden adviseren om duurzamer te wonen en daarmee kosten te besparen. Hiervoor werken wij samen met Het Nieuwe Wonen. Na de zomer ontvangen de bewoners van onze woningen in Molenlanden een brief waarin een gratis adviesgesprek wordt aangeboden.
Om alle mensen onafhankelijk en goed te kunnen adviseren, is Het Nieuwe Wonen op zoek naar:

VRIJWILLIGE WOONCOACHES

Bent u de vrijwilliger met belangstelling voor duurzaamheid? Vindt u het leuk uw medebewoners te adviseren over duurzaam wonen? Dan bent u de vrijwillige wooncoach die Het Nieuwe Wonen zoekt. Meldt u meteen aan!

Procedure
Na aanmelding nemen wij contact met u op voor al uw vragen. Na een telefonisch gesprek bepalen we of u de wooncoach bent die wij zoeken. Als dat zo is, krijgt u van Het Nieuwe Wonen een opleiding tot huurderscoach en als dat goed bevalt ook tot wooncoach. De opleiding duurt twee à drie dagdelen en u leert dan alles over energie-bespaarmogelijkheden en gespreksvoering.

De opleiding wordt in overleg gepland in de zomermaanden. De gesprekken met huurders vinden plaats in de periode van 1 september 2020 tot 1 april 2021. Voor uw inzet ontvangt u een onkostenvergoeding.

Voor meer informatie over Het Nieuwe Wonen www.hetnieuwewonen.org.
Aanmelden kan via info@hetnieuwewonen.org of op (0345) 25 40 30.