Bewoners Valkhof bekijken modelwoning

Tablis Wonen gaat samen met Constructif 400 woningen in de Valkhof, Havik en Sperwer comfortabeler en energiezuiniger maken. De start is in de Valkhof. De bewoners van de Valkhof konden vorige en deze week een kijkje nemen in een modelwoning. In deze woning zien de bewoners welke werkzaamheden Tablis Wonen laat uitvoeren. Ook krijgen de bewoners een beeld van de uitstraling van de Valkhof na de werkzaamheden. Natuurlijk kunnen zij hun vragen stellen aan de aanwezige medewerkers van Tablis Wonen en Constructif.

De modelwoning
In de modelwoning krijgen de bewoners een goed beeld van wat er staat te gebeuren in hun woning en het woongebouw. Ook hebben de bewoners de mogelijkheid te stemmen voor de kleuren aan de buitenkant van het complex en de deuren van de woningen. De uiteindelijke kleur wordt bepaald door het aantal voorkeurstemmen. Hans Arenoe, huismeester van Tablis Wonen, roemt de betrokkenheid van de bewoners bij de kleurkeuze. “Je ziet de betrokkenheid van de bewoners. Heel serieus en doordacht worden de keuzes gemaakt”.

Bewoners zijn enthousiast over verbeteringen
Hans Arenoe en Siham Khnafssi, respectievelijk huismeester van Tablis Wonen en woonconsulent van Constructif, hoorden veel positieve reacties van de bewoners. “We zien dat de bewoners blij zijn dat de woningen en het complex een fraai aanzicht krijgen en ook energiezuiniger en comfortabeler worden. Natuurlijk zijn er ook vragen, bijvoorbeeld over de kosten van de aanschaf van nieuwe pannen omdat de woningen aardgasvrij worden. En over de hinder die bewoners gaan ervaren. Allemaal terechte vragen die wij graag beantwoorden”, aldus Hans en Siham.

Huiskamergesprekken
Na de informatiedagen ontvangen de bewoners nog een brochure waarin alle werkzaamheden vermeld staan en volgt een huiskamergesprek. Siham: “Ik ga bij alle bewoners van de Valkhof langs om het verbetervoorstel door te nemen en de vragen die er dan zijn te beantwoorden. We bekijken dan ook de woning en als er zorgen zijn, bespreken we die. Ik vind het belangrijk om samen met de bewoners te kijken naar de mogelijkheden die er zijn om de werkzaamheden prettig te laten verlopen. Tijdens het gehele proces ben ik het aanspreekpunt voor de bewoners en kunnen ze mij telefonisch of via de bewonersapp bereiken”.

De planning
De planning is dat Constructif in opdracht van Tablis Wonen begin juni 2021 met de werkzaamheden aan de Valkhof. Na de Valkhof volgen de Havik en de Sperwer (het deel met de huurwoningen van Tablis Wonen).