Ik wil meer weten over de warmtetarieven van HVC

De nieuwe warmtetarieven voor 2022 zijn half januari bekend gemaakt door HVC. De prijs van warmte voor het warmtenet gaat weliswaar omhoog, maar blijft net zoals elk jaar fors onder het maximum van de Autoriteit Consument en Markt (ACM).

Door de huidige stijging van alle energieprijzen in Nederland zijn ook de kosten voor (het produceren van) warmte gestegen. Als publiek bedrijf wil HVC de warmte voor haar klanten betaalbaar houden. HVC heeft de prijsstijging dan ook zo beperkt mogelijk gehouden en geeft een behoorlijke korting op het verbruikstarief en het vastrecht. Bij een gemiddeld verbruik van 25 gigajoule (GJ) gaan klanten netto 11 euro per maand meer betalen.

Meer informatie
Alle warmteklanten van HVC hebben in januari een e-mail of brief gehad over de nieuwe warmtetarieven. Op de website van HVC staat nog meer informatie over dit onderwerp. Onder andere in dit nieuwsbericht en op deze pagina waarop u meer leest over hoe jaarlijks de tarieven worden vastgesteld, veelgestelde vragen en hoe consumenten beschermd zijn via de Warmtewet.