Bloemen voor leden klankbordgroep Staatsliedenbuurt

Bedankt leden klankbordgroep SLBVorige week bedankten wij de leden van de klankbordgroep Staatsliedenbuurt voor hun inzet en betrokkenheid tijdens de renovatiewerkzaamheden. Deze bewoners waren het aanspreekpunt voor Tablis Wonen. Allemaal betrokken bewoners die zich inzetten voor plezierig wonen in een goed thuis en fijne woonomgeving. Maar nu de werkzaamheden bijna zijn afgerond, kan de klankbordgroep haar activiteiten beëindigen.

Klankbordgroep Staatsliedenbuurt actief sinds 2017
De klankbordgroep Staatsliedenbuurt is opgericht in 2017. De leden zijn bewoners van de renovatiewoningen. Het is belangrijk voor Tablis Wonen in gesprek te zijn met een vertegenwoordiging van bewoners. Deze mensen wonen in de wijk, weten wat belangrijk is om daar plezierig te wonen en daarom is hun mening zeer waardevol en ook altijd gewaardeerd. De onderwerpen waarover Tablis Wonen in gesprek ging met de klankbordgroep zijn onder andere de planning, aard van de werkzaamheden en gebruik wisselwoning.

Het is waardevol om mee te kunnen denken en een mening te kunnen geven als bewoner
Renate van Stenis woont in een woning die is gerenoveerd door Tablis Wonen. Ze  beaamt dat het waardevol is mee te kunnen denken en een mening te kunnen geven voor en tijdens de werkzaamheden. “Het is belangrijk dat je als bewoner betrokken kan zijn tijdens dit gehele proces. Er zijn soms toch dingen waar je vragen over hebt, bijvoorbeeld over de hinder die er is van de werkzaamheden en over het melden van afsluiten van gas in de woning. En ook andere wijkbewoners hebben vragen en suggesties en die konden wij tijdens een overleg met Tablis Wonen weer bespreken. Het was prettig samenwerken met Tablis Wonen. Natuurlijk hadden we ook wel eens stevige discussie, maar dat hoort er bij en zo kom je toch tot oplossingen waar iedereen zich in kan vinden”, aldus Van Stenis.

In oktober levert Tablis Wonen de laatste woningen op
In oktober rondt de aannemer de werkzaamheden aan de renovatiewoningen af. Dan zijn er in de wijk in totaal 78 fraai gerenoveerde woningen en 144 nieuwbouwwoningen van Tablis Wonen gerealiseerd. De woningen staan in een fraaie wijk waar nog een aantal koopwoningen wordt gebouwd. Ook wordt er nog hard gewerkt aan de straten en groenstrook die door de wijk loopt.

Alle woningen van Tablis Wonen zijn aardgasvrij
Stap voor stap gaan we naar een aardgasvrije toekomst. Dat betekent dat we een andere manier moeten vinden om woningen te verwarmen en om te koken. Uit onderzoek blijkt dat voor Sliedrecht een warmtenet een heel goede en grote stap richting energieneutraal wonen is. De gemeente Sliedrecht en Tablis Wonen zijn enthousiast over de komst van een warmtenet in Sliedrecht. Daarom sloot Tablis Wonen de woningen in de Staatsliedenbuurt al aan op het warmtenet van HVC.