Oud-Alblas: 12 nieuwe duurzame eengezinswoningen 

12 eengezinswoningen Oud-Alblas

In Oud-Alblas sloopten we 12 woningen: vijf aan de Van der Mijlestraat en zeven aan het Blussé van Oud-Alblasplein. Deze woningen maken plaats voor 12 nieuwbouwwoningen, die gasloos en nul-op-de-meter zijn.

apr22021

Kijk- en meetdag voor nieuwe bewoners

De nieuwe bewoners van de 12 mooie nieuwbouwwoningen in Oud-Alblas zijn heel enthousiast. Zij namen deze week een kijkje in hun nieuwe woning en konden aan de slag met het opnemen van de maten. geWOON een plezierig vooruitzicht om te gaan wonen in een van deze energiezuinige woningen.
jan282021

Ze staan! De 12 fraaie aardgasvrije en nul-op-de-meter woningen in Oud-Alblas. MorgenWonen startte op maandag 11 januari met de bouw van de woningen en nog geen drie weken later staan de 12 woningen.

De woningen werden geproduceerd in de fabriek en in delen naar Oud-Alblas gebracht. Mooi en bijzonder om dit proces te bekijken. De verwachting is dat er nog ongeveer acht weken nodig zijn voor de afbouw en bestrating. Daarna kunnen de nieuwe bewoners geWOON plezierig wonen in een comfortabel en duurzaam thuis!

Bekijk de timelapse video!

jan2021

Maandagochtend 11 januari 2021 was het een spectaculair gezicht in Oud-Alblas. Speciaal vervoer met de eerste delen van de 12 nieuwbouwwoningen die op de bouwlocatie aan de Van der Mijlestraat en het Blussé van Oud-Alblasplein verrijzen. Tablis Wonen, woningcorporatie in Molenlanden en Sliedrecht, gaf opdracht voor de bouw van deze gasloze en nul-op-de-meter woningen aan Morgen Wonen. Vandaag is de eerste woning al te bewonderen. En over drie weken staan er 12 nieuwe woningen op deze locatie. Een uniek project.

nov2020

Vanaf donderdag 19 november 2020 startte de aannemer met de heiwerkzaamheden. Ongeveer vier weken na het heien begint de montage van de woningen.  Dat duurt ongeveer drie weken. Daarna zijn nog ongeveer acht weken nodig voor de afbouw van de woningen en de bestrating. De verwachting is dat de woningen eind maart/begin april 2021 opgeleverd worden.

De woningen worden in de fabriek gemonteerd. Op de foto’s ziet u hoe dit gaat.

De heiwerkzaamheden

Toewijzing woningen

De bewoners die in de gesloopte woningen woonden, kunnen als zij dit willen terugkeren naar een van de nieuwbouwwoningen. Hierover heeft Tablis Wonen contact met de bewoners. De woningen die overblijven worden geadverteerd via woongaard.com en worden passend toegewezen.

Vragen?

Heeft u nog vragen over dit project? Stuur dan een mail naar: info@tabliswonen.nl