Sliedrecht: onderhoud en verduurzaming Chr. Huygensstraat e.o.

Jun182022

Zaterdag 18 juni was de actiedag Steenbreek (omgeving Chr. Huygensstraat). Onze wooncoach was daar samen met vertegenwoordigers van de gemeente Sliedrecht, Moestuin Sliedrecht, Sliedrecht Groen en Garden Inspirations om samen met de bewoners hun voortuin groener te maken. Bewoners hadden vooraf kunnen aangeven wat zij graag in hun tuin wilden veranderen. Ze konden kiezen uit een aantal mogelijkheden: planten in hun tuin, bloemzaad, een insectenhotel enz. Daarbij kregen zij hulp van de hiervoor genoemde organisaties. . Er is hard gewerkt, met een mooi resultaat!

okt282021

Werk aan daken, goten en luifels

Op dit moment werkt Constructif aan de daken, goten en luifels van de woningen in de Chr. Huygensstraat, Prof. Van ’t Hoffstraat en A. van Leeuwenhoekstraat. Eerder werden door Constructif al nieuwe kozijnen geplaatst, het voegwerk vervangen en de aansluiting op het warmtenet én koken op inductie gerealiseerd. Het resultaat mag er zijn! Fraaie duurzame en moderne woningen waar de bewoners met plezier wonen.

feb152021

Het werk gaat door!

Het is goed zichtbaar dat er hard wordt gewerkt in de woningen in de omgeving van de Chr. Huygenstraat.  Op een van de foto’s is goed zichtbaar dat een slaapkamer wordt omgebouwd tot badkamer.

Jan2021

In de laatste week van januari week startte de sloop van 22 woningen van Tablis Wonen voor de herontwikkeling Burg. Winklerplein. Aan 81 andere woningen in deze omgeving voert Constructif onderhouds- en verduurzamingswerkzaamheden uit. Nu wordt er gewerkt aan de woningen, zodat de bewoners straks geWOON plezierig wonen in een comfortabel en duurzaam thuis.

nov2020

In de Chr. Huygensstraat, Prof. van ’t Hoffstraat en A. van Leeuwenhoekstraat in Sliedrecht voeren we aan 81 eengezinswoningen onderhoudswerkzaamheden uit. Deze woningen gaan we ook verduurzamen zodat ze voorbereid zijn op de toekomst.

De kozijnen van de woningen vervangen we. Ook de dakpannen vervangen we zodat we meteen isolatie op het dak kunnen aanbrengen. Met het vervangen van het dak worden ook de dakramen vernieuwd. Tegelijk met deze werkzaamheden verbeteren we de spouwisolatie en isoleren we de begane grondvloer vanuit de kruipruimte. Als voorbereiding op de aansluiting op het warmtenet vervangen we in alle woningen de radiatoren met leidingen. In de keuken maken we een aansluiting voor inductie koken. Deze werkzaamheden zijn toekomstgerichte voorzieningen.

Tablis Wonen en Constructif gaan met alle bewoners individueel in gesprek om de werkzaamheden te bespreken.

Als u naar beneden scrollt, leest u wat er allemaal gebeurt in dit project.

nov2020

Het is inmiddels goed zichtbaar dat er wordt gewerkt. De woningen staan in de steigers.

okt2020

Constructif werkt aan de modelwoning zodat bewoners kunnen zien hoe hun woning eruit gaat zien. Ook kunnen zij hier onder andere de mogelijkheden bekijken voor de tegels in badkamer en douche.