Aanleg warmtenet Sliedrecht tijdelijk stopgezet

Op maandag 16 maart is in de Vogelbuurt-Zuid een start gemaakt met de aanleg van het warmtenet Sliedrecht. Maar na twee weken heeft energie en afvalbedrijf HVC helaas moeten besluiten om de werkzaamheden voorlopig op te schorten. Reden: de niet volledig uit te sluiten risico's tijdens het graafwerk en de maatregelen rondom het Corona-virus.

Veiligheid voorop
De veiligheid van inwoners en professionals staat altijd voorop bij de aanleg van een warmtenet. Ondanks dat er voorzichtig gewerkt wordt, brengt het uitvoeren van graafwerkzaamheden altijd risico met zich mee. Schade aan vitale kabels en leidingen (zoals water, gas, elektra en datacommunicatie) is dan ook niet volledig uit te sluiten. In combinatie met de aangescherpte Corona maatregelen is het dan ook niet verantwoord om de werkzaamheden voort te zetten. Dit heeft HVC in overleg met de gemeente Sliedrecht, Tablis Wonen en de aannemer A. Hak vorige week besloten.

Wat betekent dit voor de werkzaamheden?

  • De werkzaamheden in het grasveld tussen de Roerdompstraat en Nachtegaallaan (Fase 26A en 26 B) worden vanaf deze week afgerond.
  • De werkzaamheden in de Tuinfluiterstraat (Fase 35) worden vanaf deze week afgerond en de opgebroken bestrating gedicht.
  • De bestrating in de Zwaluwstraat (Fase 34) wordt vanaf deze week gedicht.
  • Alle verkeersmaatregelen en afzettingen ten aanzien van de werkzaamheden worden vanaf deze week opgeven en verwijderd.
  • Het depot op de hoek van de Lijsterweg/Zwaluwstraat blijft aanwezig.
  • Komende weken worden er alvast voorbereidingen getroffen voor als de werkzaamheden hervat kunnen worden.

Aanvullend grondonderzoek
De komende weken gaat HVC gebruiken om samen met de aannemer de bestaande kabels, leidingen en ondergrondse obstakels nog beter in beeld te brengen. Indien de risico’s van graafwerkzaamheden ten aanzien van de bestaande kabels/leidingen aanvaardbaar zijn, kunnen de werkzaamheden mogelijk worden hervat. Daarin spelen de crisis en maatregelen rondom het Corona-virus uiteraard een cruciale rol.

Zodra er meer duidelijk is, worden de bewoners en omwonenden hier schriftelijk over geïnformeerd.

Meer informatie, nieuws en achtergronden over het warmtenet Sliedrecht leest u op www.hvcgroep.nl/warmtenetsliedrecht.