Huurprijsaanpassing 2022

Woningcorporaties mogen van de regering ieder jaar de huur van haar woningen verhogen. Samen met huurdersorganisatie SliM Wonen besloten we in 2022 de huur te verhogen met 2,3% en geen inkomensafhankelijke huurverhoging toe te passen. Dit is minder dan de overheid toestaat.

Tablis Wonen verhoogt de huur in 2022 met de wettelijke inflatie van 2,3%
De overheid staat woningcorporaties toe de huur in 2022 met maximaal 2,3% te verhogen voor de sociale huurwoningen en 3,3% voor de vrije sectorwoningen. Als een woningcorporatie daarnaast kiest voor inkomensafhankelijke huurverhoging bij een sociale huurwoning mag de huur met € 50 of € 100 verhoogd worden. Samen met huurdersorganisatie SliM Wonen besloten we gematigde huurverhoging en geen inkomensafhankelijke huurverhoging toe te passen.

De nieuwe huurprijs geldt vanaf 1 juli 2022
Alle huurders ontvangen een specificatie van de oude en de nieuwe huur. Als u een automatische incasso heeft, dan hoeft u niets te doen. Als u de huur via een betaalopdracht betaalt dan moet u het huurbedrag op tijd aanpassen. Als iemand anders dat voor u betaalt, geef dan tijdig de nieuwe huur door.

Als u moeite heeft om de huur te betalen, neem contact met ons op
Wij zijn ons ervan bewust dat de stijgende prijzen voor veel onzekerheden zorgen. Daar houden wij rekening mee. Als u moeite heeft om de huur te betalen, neem dan contact met ons op. Samen bekijken we dan met u welke mogelijkheden er zijn om de huur te betalen.

Meer informatie over de huuraanpassing 2022:
huurprijscheck zelfstandige woningen per 1 juli 2022
De meest gestelde vragen over de huurverhoging 2022
Informatie over het bezwaar maken tegen huurverhoging

Vragen?

Als u vragen heeft, neem dan contact met ons op. Wij beantwoorden uw vragen graag.