Tablis Wonen

Op zoek naar een huurwoning in Sliedrecht?

woonkeus_logoOp zoek naar een woning bij Tablis Wonen in Sliedrecht? 
Tablis Wonen is aangesloten bij het regionale woonruimteverdelings-systeem Drechtsteden dat wordt beheerd door Stichting Woonkeus Drechtsteden. Als u op zoek bent naar een huurwoning, lees dan de volgende informatie goed door, zodat u weet welke  stappen u moet nemen. U kunt ook de folder downloaden.

Let op:
Zorg dat u altijd een recente inkomensverklaring in huis hebt voordat u reageert op een woning. De woningcorporaties, dus ook Tablis Wonen, controleren het belastbaar jaarinkomen van uw huishouden onder andere aan de hand van de inkomensverklaring. Deze verklaring kunt u aanvragen via de Belastingtelefoon (0800 - 0543). In het keuzemenu kiest u eerst 3 (overige vragen) en daarna kiest u 1 (inkomensverklaring) en 3 (inkomensverklaring 2016). Op de website van de belastingdienst leest u meer over het aanvragen van een inkomensverklaring.

1. Aanmelden bij Woonkeus via de aangesloten corporaties      
Om te zorgen dat u kunt reageren op een woning die u bevalt, is het noodzakelijk dat u zich laat registreren als woningzoekende bij de  aangesloten woningcorporaties. Lees meer

2. Het woningaanbod
Het woningaanbod van Tablis Wonen in Sliedrecht wordt dagelijks gepubliceerd op www.woonkeus.nl. U heeft een week de tijd om op een woning te reageren. Daarnaast kunt u het actuele woningaanbod bekijken bij de corporatie. 

3. Het puntensysteem     
Kandidaten die voldoen aan de eisen die in de advertentie worden gesteld, komen voor de woning in aanmerking. Als er meerdere kandidaten zijn, wordt er geselecteerd op basis van het puntensysteem. Hier leest u meer over het puntensysteem.

4. Met hoeveel punten heb ik kans op een woning?     
Hoeveel punten u naar verwachting nodig heeft om kans te maken op woonruimte, kunt u op www.woonkeus.nl zien. Voor meer informatie hierover klik hier.

5. Welke huurwoningen in Sliedrecht worden niet via dit systeem verdeeld?
Er zijn woningen die niet worden verdeeld via het systeem.  Lees meer

6. Voorwaarden waaraan u moet voldoen     
Voor sommige woningen gelden bijzondere verhuurvoorwaarden die betrekking hebben op leeftijd, inkomen en/of bezetting.
Lees meer

7. Regels over het inkomen     
Woningcorporaties mogen hun sociale huurwoningen (woningen met een huur tot € 710,68 per maand, prijspeil 2018)  alleen nog toewijzen aan mensen met een gezamenlijk belastbaar inkomen tot maximaal € 36.798 per jaar (prijspeil 2018). Lees meer

8. De bezettingsnorm     
De grootte van de woning moet passend zijn voor de grootte van uw huishouden. Lees meer

9. Leeftijd     
Een aantal woningen wordt bij leegkomst gelabeld als jongerenwoning. Dit zijn woningen met een maximale huur van € 417,34 (prijspeil 2018). Lees meer

10. Heeft u belangstelling voor een woning?     
U kunt reageren op het woningaanbod als:     
* tenminste één lid van uw huishouden de leeftijd heeft van 18 jaar of ouder;     
* u over de Nederlandse nationaliteit beschikt of beschikt over een geldige verblijfstitel.
Lees meer

11. Hoe wordt de volgorde voor toewijzing bepaald in Sliedrecht?       
Aan de hand van de reacties per woning wordt de volgorde van de kandidaten bepaald. Lees meer

12. Woning geaccepteerd en dan?      
Wanneer de woning wordt geaccepteerd, wordt er een afspraak gemaakt  voor ondertekening van het huurcontract en overdracht van de sleutels.

13. Urgentie aanvragen?     
Om voorrang te krijgen op andere woningzoekenden is een voorrangsverklaring (urgentie) nodig. Die verklaring wordt alleen maar verstrekt in zeer uitzonderlijke situaties. Klik hier voor meer informatie over het aanvragen van urgentie in Sliedrecht.

Vragen 
Als u meer informatie wenst over de woonruimteverdeling in Sliedrecht neem dan contact op met een van onze medewerkers. Dat kan per e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch. 

 

 

 

U bevindt zich hier: Home U zoekt een woning U zoekt een huurwoning in Sliedrecht?