Tablis Wonen

Het nieuws

Passend toewijzen, voor welke woning kom ik in aanmerking?

afb passend toewijzenDe nieuwe Woningwet is vanaf 1 juli 2015 in werking. De wet regelt onder andere een passende toewijzing van sociale huurwoningen. Dat betekent dat het inkomen van een woningzoekende moet passen bij de huur die hij of zij gaat betalen.

Bent u nu al huurder?
Huurt u nu al een woning van Tablis Wonen? Dan verandert er voor u niets. De nieuwe Woningwet heeft alleen gevolgen voor nieuwe huurovereenkomsten.

Bent u op zoek naar een (andere) huurwoning?
Als u op zoek bent naar een andere huurwoning, dan gelden de nieuwe regels ook voor u. Lees daarom de onderstaande informatie over passend toewijzen goed.

Waarom passend toewijzen?
De overheid wil met de nieuwe regels bereiken dat de woningzoekende een woning gaat huren die bij zijn of haar inkomen past zodat de kosten van de huurtoeslag dalen.

Best ingewikkeld
Door de nieuwe regels kan het best ingewikkeld zijn om te bepalen op welke woningen u kunt reageren. Woonkeus en Woongaard helpen u daar zo goed mogelijk bij. Zij hebben de websites zo ingericht dat als u ingelogd bent u alleen het aanbod te zien krijgt dat past bij uw inkomen en uw huishouden.

Actueel inkomen
Vraag ieder jaar een actuele inkomensverklaring op bij de belastingdienst zolang u woningzoekende bent. Het inkomen wat op het formulier van de belastingdienst staat, voert u in via woonkeus.nl of via woongaard.com.

Extra informatie
Woonkeus 
Voor informatie van Woonkeus over passend toewijzen, klik dan hier.

Woongaard (Molenwaard)
Voor meer informatie van Woongaard, klik hier.

U bevindt zich hier: Home Tablis Wonen Tablis Wonen in het nieuws Passend toewijzen, voor welke woning kom ik in aanmerking?