Tablis Wonen

Het nieuws

Per 1 oktober 2015: verandering berekening maximale huurprijs

huisjeTablis Wonen verlaagt de huurprijs van 11 huurders
Voor 11 huurders van Tablis Wonen wordt de huur per 1 oktober lager. Dit is het gevolg van een wetswijziging. De betreffende huurders worden volgende week telefonisch benaderd. Daarna ontvangen zij een schriftelijke bevestiging met daarin vermeld het nieuwe huurbedrag en aanvullende informatie. Voor de overige huurders verandert er niets. Zij worden niet gebeld en ontvangen ook geen brief.

De verandering
De Minister van Wonen heeft per 1 oktober 2015 het WoningWaarderingStelsel (WWS) aangepast. Dit betekent dat vanaf die datum de puntentelling voor sociale huurwoningen anders wordt berekend. Het gaat om de zogenaamde “woningwaarderingspunten voor zelfstandige woonruimte”.

De belangrijkste wijziging is dat de WOZ-waarde van de woning mee gaat tellen in de berekening van het aantal punten. De afkorting WOZ staat voor Waardering Onroerende Zaken. Woonomgeving, hinderlijke situaties (zoals geluidsoverlast door verkeer) en woonvorm (eengezinswoning, flat) tellen vanaf 1 oktober 2015 niet meer mee.. De WOZ-waarde van woningen wordt vastgesteld door de gemeente. Gemiddeld een kwart van de WWS-punten wordt vanaf 1 oktober 2015 door de WOZ-waarde bepaald.

Lagere huurprijs
Vanaf 1 oktober betalen, door deze wijziging,  elf huurders van Tablis Wonen, een lagere huurprijs.  Door het nieuwe WWS is voor hen de maximale huur lager dan de huur die zij nu betalen. Het gaat hierbij om bedragen tussen de € 0,24 en € 52.

U bevindt zich hier: Home Tablis Wonen Tablis Wonen in het nieuws Per 1 oktober 2015: verandering berekening maximale huurprijs