Tablis Wonen

Het nieuws

Feest Havenkwartier

20150613 - HavenkwartierBron: Het Kompas Sliedrecht
Tablis Wonen en Vorm bouw gaven zaterdag 13 juni een feestje en nodigden daarvoor alle bewoners van het Havenkwartier uit. Met entertainment voor jong en oud, livemuziek en een barbecue vierden ze dat de herstructurering van de wijk afgerond is.

Behalve de bewoners behoorden ook enkele speciale genodigden tot de gasten, zoals oud-wethouder Johan Lavooi onder wiens beleid de herstructurering van de vroegere Oude Uitbreiding West in gang gezet is. Ook burgemeester Bram van Hemmen was van de partij en richtte enkele woorden tot de genodigden. Een korte speech was er ook van Henk Gravesteijn, directeur van Tablis Wonen. Beide heren konden niet om het woord 'trots' heen. ,,Maar niet alleen wij zijn trots, ook de bewoners zijn dat", vertelt Gravesteijn na afloop van het officiƫle gedeelte. ,,Dat maakt dit project echt uniek.

De tevredenheid van de bewoners en de harmonie waarin het hele proces van herstructurering is verlopen." Wat hem ook trots maakt is de sociale cohesie in de kersverse wijk. ,,Die zie je nu al. Wij geven vandaag dit grote feest voor iedereen maar dit is echt niet het eerste feestje in de wijk. Er zijn al straatbarbecues geweest en andere initiatieven van bewoners zelf. En daarbij is geen enkel onderscheid tussen huurders en kopers te bespeuren."

Gravesteijn vertelt dat vijftig procent van de oude bewoners uit de vroegere Oude Uitbreiding zijn teruggekeerd. De rest is dus nieuw in de wijk. ,,Maar daar zitten ook mensen bij die van buiten komen maar wel hun roots hebben in de Oude Uitbreiding", weet Gravesteijn.
Half mei is de laatste sleutel aan een nieuwe bewoner overhandigd. De wijk is bijna helemaal af, op wat details in de afwerking na. Gravesteijn: ,,Een plantsoentje hier en een hekje daar. Meer is het niet."

Het feest, dat zich langs de Julianastraat voltrok, duurde van 15.00 tot 18.30 uur. De kinderen vermaakten zich op de springkussens, lieten zich schminken, maakten vogelhuisjes, kleurplaten en snoepten van gratis popcorn, suikerspin en pofferjes. Er was muziek voor alle leeftijden met jeugdkorps Wilhelmus, een dixielandbandje en Jan Pak de Leuning. Zij speelden tijdens de gratis barbecue voor alle bewoners.
U kunt hier de presentatie van het gehele proces bekijken. Deze presentatie is ook tijdens deze dag getoond.

 

U bevindt zich hier: Home Tablis Wonen Tablis Wonen in het nieuws Feest Havenkwartier