Tablis Wonen

Bron: Het Kompas.nl

dsc_2446.resizedWethouder Johan Lavooi, Henk Gravesteijn (directeur-bestuurder van Tablis Wonen) en Hans Meurs (directeur van VORM Bedrijven) hebben donderdagmiddag 11 oktober 2012 het officiƫle startsein gegeven voor de bouw van het Havenkwartier deelgebied B.

In deelgebied B van het Havenkwartier worden 70 woningen gebouwd, waarvan 37 koop- en 33 huurwoningen. De koopwoningen zijn bijna allemaal al verkocht. De 33 huurwoningen worden gebouwd in opdracht van Tablis Wonen. Ook hiervoor hebben zich al veel belangstellenden gemeld. Deze toekomstige bewoners, kopers en huurders, waren ook uitgenodigd voor de officiƫle start van de bouw.

Het totale plan voor het Havenkwartier bestaat uit de bouw van 251 nieuwe woningen en de renovatie van 10 huizen. In 2008 zijn Tablis Wonen, Vorm Ontwikkeling en de gemeente, samen met een klankbordgroep van bewoners en omwonenden, begonnen met het maken van plannen voor de wijk, die toen nog Oude Uitbreiding West werd genoemd. Met de bouw van 99 woningen in deelgebied A is in 2010 gestart. Deze woningen zijn allemaal opgeleverd.

Ook voor andere plekken in Sliedrecht wordt volop gewerkt aan nieuwbouwplannen. Zeker is dat de bouw van De Bonkelaar 1e fase eind dit jaar start. Op de plaats van de huidige Bonkelaar komen 60 appartementen met daaronder, aan de parkzijde, een nieuwe bibliotheek.
Ook de plannen voor de vervanging van de Karekietflat door 9 eengezinswoningen en 30 appartementen vorderen. De sloop van de huidige flat, die staat tussen de Karekietstraat en de Burgemeester Van Hofwegensingel, start rond de jaarwisseling.

 

U bevindt zich hier: Home Tablis Wonen Tablis Wonen in het nieuws Oude Uitbreiding West in het nieuws