Tablis Wonen

Tablis Wonen gebruikt zoveel mogelijk FSC-hout

Tablis Wonen is een van de woningcorporaties die zich hebben aangesloten bij de campagne Bouwen en Borneo. Doel van de campagne is om zoveel mogelijk woningen te realiseren met verantwoord hout (FSC-hout). Tablis Wonen tekende daarvoor een convenant met FSC Nederland. Door ondertekening van dit convenant kiest Tablis Wonen voor het gebruik van hout en houtproducten uit verantwoord beheerde bossen. Tablis Wonen gebruikt ook FSC-gecertificeerd papier.

Milieu
De zorg voor het milieu, duurzaamheid en veiligheid zijn belangrijke punten voor Tablis Wonen. Daarom treft Tablis Wonen maatregelen op het gebied van energiebesparing en het gebruik van duurzame materialen en door haar huurders te informeren over de mogelijkheden op dit gebied.

FSC
Het gebruik van verantwoord hout wordt wereldwijd beschouwd als een bijdrage aan de oplossing van het probleem van ontbossing en bosdegradatie als gevolg van commerciƫle houtkap. FSC (Forest Stewardship Council, Raad voor Goed Bosbeheer) zet zich hiervoor in sinds 1993. Hout met het internationaal erkende FSC-keurmerk voldoet aan de hoogste eisen voor sociaal, natuurvriendelijk en economisch verantwoord bosbeheer. FSC gaat dus niet alleen over het redden van unieke natuur, maar ook over het respecteren van bestaansrechten van mensen die van bossen leven, bijvoorbeeld door het bieden van goede werkomstandigheden, scholing en huisvesting.

Klik hier voor meer informatie over FSC