Tablis Wonen

Buurtbemiddeling Molenwaard

ElkWelzijn corporate logoIn Nederland wonen en leven we dicht op elkaar en dat heeft voordelen, maar ook nadelen. Mensen hebben verschillende achtergronden, gewoontes of culturen. Buren helpen elkaar vaak als het nodig is. Maar u kunt ook last hebben van uw buren; we horen en zien tenslotte veel van onze buren. Om prettig samen te kunnen wonen, is het belangrijk dat we rekening houden met andere bewoners in de buurt. Daarmee wordt voorkomen dat irritaties ontstaan. Want die kunnen uitlopen op burenruzies. Daar wordt niemand beter van. Gaat het toch een keer mis, dan kunnen de bewoners in Molenwaard terecht bij Buurtbemiddeling van ElkWelzijn. U kunt ook contact opnemen met Tablis Wonen.

Wat is buurtbemiddeling?

Buurtbemiddeling helpt buren om conflicten en overlastsituaties op te lossen. Getrainde vrijwilligers, de “buurtbemiddelaars”, luisteren naar het verhaal van beide partijen. Ze geven geen oordeel en zijn neutraal. De buurtbemiddelaars begeleiden het contact tussen u en uw buren. Ze proberen partijen met elkaar in gesprek te brengen en hen zelf een oplossing te laten bedenken die voor beide partijen aanvaardbaar is. Zo is de kans kleiner dat een probleem zich in de toekomst weer voordoet. U kunt vrijblijvend contact opnemen voor informatie en advies of Buurtbemiddeling iets voor u is.

Waarvoor kunt u buurtbemiddeling inschakelen?
U kunt denken aan geluidsoverlast, overlast door huisdieren, problemen met de erfafscheiding, vuilnis in het trappenhuis.

Hoe vraagt u buurtbemiddeling aan en wat gebeurt er dan?
1a.   U neemt zelf rechtstreeks contact op met Buurtbemiddeling van ElkWelzijn (T. 0345) 51 52 27 /        E. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
1b.   U neemt contact op met Tablis Wonen (E. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / T. 0184 44 48 44) 2.    
2.     Als het conflict bemiddelbaar is vormt de coördinator een team van twee bemiddelaars.
3.    De bemiddelaars komen bij u langs om naar uw verhaal te luisteren.
4.    Zij leggen contact met de buren met wie u de overlast wilt bespreken
5.    Als beide partijen daarmee instemmen wordt er een afspraak gemaakt tussen u en uw buren. Dat vindt plaats op neutraal terrein.
6.    Een bemiddeling wordt afgesloten met (schriftelijke) afspraken.

Buurtbemiddeling is gratis!

Meer informatie over buurtbemiddeling in Molenwaard?
U kunt daarvoor rechtstreeks contact opnemen met Buurtbemiddeling of u kunt contact opnemen met Tablis Wonen voor meer informatie. Klik hier om de folder over buurtbemiddeling van ElkWelzijn te downloaden.  
 

U bevindt zich hier: Home Huurders Overlast Buurtbemiddeling Molenwaard